Selection for Infosys Program

Assalammualaikum. =)

'some months in a year have 30 days. some have 31 days. how many months have 28 days?" it is a typical question you will answer to enhance you logic thinking. If you answer 1,February.. Tet...wrong answer... jawapan yang betul ialah 12 bulan. sebab setiap bulan ada 28 hari. 

Program Infosys ni bertujuan untuk make clear your skill in programming skills. Kalau bertuah dapat joint program ni, kita akan dapat satu sijil from KPT, maknanya laku la kan sijil tu. Time dia bagitau kami, dia nak 100 orang. Kami ingatkan 100 orang per university. Tup tup, 100 orang untuk satu Malaysia. Yai! Sudah tu uni program ni untuk student fourt year and any undergraduates student. Kami pun memang lah undergraduates student, 2nd year. So Dr Ong cakap "Kalau kamu kalah pun xapa. Jawablah, kami baru tahun 2."  Hmmm...untungnya orang yang dapat joint program ni. Sebab bukan senang kita belajar Java and in the same time exposed to the industry need.

Tapi xpayah mimpi ma saya dapat p. Logic test time selection tu saya dapat teruk rasanya. Tu soalan atas pun saya salah juga. Even sudah amik thinking skills before, tapi seperti dalam slip memang C+ ja thinking skills. Huhu. Teringat Encik Azman pernah cakap "If art you need to think. Engineering is a field where you need to think seriously." 

Later... Now need to finish MicroP.   

6 comments:

  1. ngee..ramai yg g..so mst bnyk saingan..xpe2..kalau x dpt pun,x pe..t balik sabah tanam sayur..4 bulan bole dpt hasil..kiddin..XD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...