End of conversation!

Mood = BENGANG!!! huh, berdengung dalam kepala....

Haish! Teruk nya... Ish, berlagak sungguh. Sila ambil perhatian, saya sangat tak suka mengutuk orang lain kalau xtau hal sebenar. Sepatutnya kalau budak PALAPES rasa hormat dia dengan orang lain bukan lagi tinggi ke? Take note ; HORMAT! Bukan sebab kau PALAPES, kau dah kena panggil TUAN, kau boleh berlagak depan orang lain dan menengking orang lain. Bukan juga atas dasar itu, kau ingat kau 'besar' berbanding dengan orang lain, kau bukan siapa-siapa pun dalam kalangan kelas ni. Kami tak sedar pun kehadiran kau. 

Konsep group-work yang semua orang kena faham. Oh saya pun tak faham juga. Tapi basic tu semua orang faham. Bahagikan tugas, biar semua orang ada tanggungjawab masing-masing, supaya tidak ada yang kepenatan dan ketinggalan. Biasalah mengelakkan free-rider. Apa kau ingat kau sorang yang busy? Hello excuse me, kita semua ada 24 jam, siapa ada 23 jam atau 25 jam?

Hey saudara and saudari, kalau dah tau ada orang lain, strangers I mean, yang dalam group tu dan dia pun sampai dah naik fed up bertanya nak buat apa, tapi korang buat dunno je. Boleh bagi kerjasama tak? Tau lah, dia lambat daftar kelas. Lambat dapat group. Tapi dia dah nak bagi komitmen, korang kata "Takpa, semua dah siap...", tup tup, @#$%!! "Kenapa nak tanya sekarang? Kenapa tak tanya dulu lagi?! Sekarang nak tanya kenapa tak letak nama..." Oh what the ... Dah tanya pun, korang kata "nanti... tak tau... nanti kami buat..." Oh ya! That typical. Tapi yang ni amat tak berhati perut. Tindakan yang sangat ***** ******* bagi seorang yang bergelar SENIOR.

Ok! Cukup di situ. Cerita ni takda kaitan dengan budak PALAPES yang saya rapat, contohnya Hasrina. Dia sorang la rasanya, sebab Humairak pun dah keluar baris. Tapi entahlah, ada ketidakpuasan hati saya tercalit disitu. Takkan saya nak tegur, dengan tiba-tibanya jadi gentlewomen untuk mangsa padahal saya cuma mendengar berita dari si mangsa, yah! bagi sound bikin kesian sikit. Bukan saya tak kenal dengan budak group dia, semua dikenali. Cuma itulah, dorang dah lama dalam alam university ni, dorang dah terbiasa dengan kerja berkumpulan, sepatutnya dorang lebih berpengalaman dan tau nak handle macam mana. Biar dengan strangers pun, dorang tau nak buat macam mana. Satu kolej kediaman pula tu. Kalau Wang Ulu and ? Village, saya pun senyap juga. Heh~~~ Okok...sudah...sudah...cuma nak lepaskan geram.  

p.s :: Eyh! Saya pun boleh buat post macam ni? Biaq betul? Betul lah, sebab takkan tiba-tiba ak p sembur akak-akak tu. Nak kena penampaq Tuan? Tu bagaikan menyorong pipi minta penampaq. Hahaha... Newey, good luck kepada saudari yang menjadi mangsa kuku besi, nasib baik lecturer baik. Memang baik pun. 

4 comments:

  1. @Nawal Atifah hahaha...sebab sangat teruk perangai... hehhe

    ReplyDelete
  2. isk3..
    teruk teruk teruk..
    pes2 aq engt has..
    tapi pk2 balik dy da pangkat 'tuan' ke..kekeke..
    pastu bace smpi abes,owh..bkn upe nye..ngee..

    ReplyDelete
  3. @Nawal Atifah tau xpa...kmi yg mendengar ni menggelegak, yg kena tu confirm nangis punya. tp mmg x patut r 'group member' dia buat macam tu...dia tanya, bukan sekali, berkali2 kot..jmpa je tnya,dia mnt tnyakan lg..tp heh~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...