Season Finale #5: Final Year Project

"Never ever put your work to the last minute."

Alhamdulillah, finished viva for FYP yesterday at 9.43 AM at MKP1.


Oh lambatnya habis... Amboi poyo! Nda la, tapi sebab Dr Mijanur lambat sampai, jadi saya start dalam pukul 9.15 pagi. Pastu kena warning awal-awal "You have only 20 minutes for presentation" oleh Tok Wan (a.k.a my supervisor). 

You see, how the schedule affect me damn much. Bila scroll down memo FYP ni, Group 1, first presenter Syaidahtul Badriyah. Bulat ja mata tengok, padahal dalam group yang lain ada yang start pukul 8.30 pagi sebab group dorang ada ramai. 

Urge untuk update blog tu serious kena tolak jauh, padahal banyak gila mau tulis, tapi sebab kena utamakan apa yang lagi penting. So, gian untuk menaip-naip tu akan kena tolak lagi sampai 7hb ni - assignment, project software dan first paper untuk last semester - entry yang ni pun sebab bagi muka sikit kepada diri sendiri.

ko tau bosan tunggu orang lain habis bila ko orang first buat presentation

update facebook - memang niat untuk sakitkan hati budak kkf28
yang belum habis present lagi... hahaha. #damn

 Gambar bawah ni guna timer, sebab kami duduk belakang panel, jadi mana boleh bising and demand bagai untuk lighting. Jadi, serious tidak tau mana mau kasi bagus ni gambar. Autofix lagi teruk effect dia, jadi upload la dia dalam keadaan 'semula jadi'. Eh, suruh budak pakai tudung kaler pink tu betulkan dia buat image segmentation (report pegang terbalik pulak da). Dia dari lab lain, bila habis dia viva, dia lari lah datang mai kat kami. Basically, kecuali Leethia and Cui Wen nilah semua orang yang sudah habis viva untuk group 1. Session petang kami dah tarik datang pagi, jadi masa ni Taufiq sedang present. 


masa Am sedang prepare untuk present
pasni boleh buat marhaban.
#jom! 
kalau ikut betul, baju biru tulah yang paling
hujung, sebelah tudung kaler pink
#ThanksWedges

Am - inverted pendulum simulator -
the panel enjoy so much in this viva.
Rasa macam free gila, padahal besok kena hantar 2 report untuk assignment Real Time Systems dan ada test Electromagnetic Theories (which once upon a time, I dropped it due to attendance problem. Bukan kena ban, it just my lazybones).

So, later.






3 comments:

  1. Alhamdulillah .selesai sudehhh

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. final year thingy~ alhamdulillah it is done ^__^

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...